Hypno- en regressietherapie

Hypno- en regressietherapie

Als je wordt geboren ben je puur je ziel; je bent als het ware een bal van gevoel. Als er iets is gaat een baby huilen bv bij honger of bij behoefte aan geborgenheid. Een baby vraagt er niet naar of je dat goedvindt of dat het je uitkomt. Hij reageert puur instinctief en intuïtief.
Door onze opvoeding krijgen we geleerd wat wel en niet mag of goed en niet goed is. We worden ons bewust van ons uiterlijk en leren het verschil tussen mooi en niet mooi. We krijgen te maken met oordelen van anderen en gaan geloven wat anderen van ons vinden.
Daar kun je heel veel last krijgen. Zoveel dat het je belemmert om te groeien in je werk, relaties of je leven.
We spreken dan van blokkades.
Hypnotherapie is een mogelijkheid om aan je blokkades te werken. Het is natuurlijk onmogelijk om garanties te geven over het eindresultaat. Het is in elk geval heel belangrijk om er positief tegenover te staan en er in te geloven. En het is van zeer  groot belang om de oefeningen voor thuis elke dag uit te voeren.

Met regressietherapie kun je via hypnose teruggaan in de tijd, naar het moment waarop je de blokkade hebt opgelopen. Aldaar kan ik proberen  de blokkade om te draaien, ofwel te vervangen door een liefdevol gevoel of een positieve en/of liefdevolle gedachte.

Waarvoor kun je hypno- en regressietherapie gebruiken?

Afvallen.

Verslavingen: denk aan  stoppen met roken.

Faalangst/angsten in het algemeen.

Straatvrees/hoogtevrees.

Gezondheidsproblemen.

Spanningen/nervositeit.

Slapeloosheid.

Piekeren.

Angst voor een operatie.

Waar hypnotherapie heel goed toepasbaar is, is bijv. bij angst voor een operatie. Ik ben al ruim negenentwintig jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Ik heb ruime ervaring als verpleegkundige, met een enorme affiniteit voor de chirurgische patiënt. Ook heb ik werkzame ervaring als anesthesiemedewerker. De laatste jaren ben ik nog parttime werkzaam als recoveryverpleegkundige. Ik mag wel stellen dat ik goed op de hoogte ben van alles wat er met je gebeurt als je geopereerd moet worden. Iedereen gaat anders om met ‘geopereerd’ worden. De een gaat er heel gemoedelijk doorheen, de ander wordt geconfronteerd met angst. De reden van die angst is ook heel divers: het onbekende, pijn, controle-verlies ( je bent helemaal overgeleverd aan de zorgen van een ander), bang om wakker te worden tijdens de narcose (awareness), wat is er misschien aan je lichaam veranderd als je wakker wordt na de operatie? En wat staat je daarna nog allemaal te wachten? Als medewerker in de gezondheidszorg sta ik nog altijd als MENS in mijn werk, gelukkig voel en zie ik nog altijd wat het hele pre-, peri- en postoperatieve traject voor angsten en zorgen bij mijn medemens kan oproepen. Het lijkt me dan ook heel mooi om je  m.b.v.  hypnotherapie  zo ver te krijgen dat je ontspannender en met meer rust  het hele traject door kunt gaan.

Ik ben gecertificeerd hypno-en regressietherapeute. Ik heb mijn opleiding met heel veel plezier en bezieling gevolgd  bij  Maylight I.S.M.T.

Deze opleiding heeft mij heel veel geleerd over mezelf, maar nog meer over het zelfhelende vermogen van de mens. Ik heb tijdens de opleiding heel kritisch naar mezelf mogen kijken en naar mijn blokkades en deze middels zelfhypnose mogen aanpakken. We zijn eigenlijk vergeten hoe we onszelf kunnen genezen van onze pijn , verdriet , angsten etc. Maar onze ziel weet dat wel nog. Als je diep genoeg in hypnose ( trance) bent kom je weer bij je ziel. Door je blokkade te vervangen door een positieve suggestie zet je ‘genezing’ in werking. De toepasbaarheid is dus eigenlijk heel erg breed.

Ik geef de hypno- en regressiesessie vanuit mijn intuïtie en met heel mijn hart en ziel. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat alles wat je blokkeert getransformeerd kan/mag worden naar Liefde. En wat is er nu mooier en leuker om te mogen doen dan dat? Heb je een vraag over de therapie of over jezelf? Stel die vraag dan gerust, ook al herken je jezelf niet direct in bovenstaande.

Als je fysieke of psychische klachten hebt raad ik je ten allen tijde aan om medisch advies in te winnen. Het is niet aan mij om een diagnose te stellen of om op eigen houtje ziektes te behandelen zonder dat je bij een dokter bent geweest. Hypnotherapie is een alternatieve manier van genezen en staat los van het behandelplan en de voorgeschreven medicijnen van een arts. Er is in elk geval geen reden om niet samen te werken met de reguliere gezondheidszorg. Hypnotherapie is niet toepasbaar bij mensen die een herseninfarct hebben doorgemaakt, omdat het voor hen heel moeilijk kan zijn om te focussen op een punt. Mensen met cataract adviseer ik om eerst met hun oogarts te overleggen.