Regressietherapie

Regressietherapie

Als je wordt geboren ben je puur je ziel; je bent als het ware een bal van gevoel. Als er iets is gaat een baby huilen bv bij honger of bij behoefte aan geborgenheid. Een baby vraagt er niet naar of je dat goedvindt of dat het je uitkomt. Hij reageert puur instinctief.
Door onze opvoeding krijgen we geleerd wat wel en niet mag of goed en niet goed is. We worden ons bewust van ons uiterlijk en leren het verschil tussen mooi en niet mooi. We krijgen te maken met oordelen van anderen en gaan geloven wat anderen van ons vinden ( je maakt je de mening van een ander eigen). Daar kun je heel veel last krijgen.  Zoveel dat bv angst of jezelf niet mooi of goed genoeg vinden je belemmert om te groeien in je werk, relaties of je leven.
We spreken dan van blokkades. Blokkades kun je ook opbouwen als je onderhevig bent geweest aan fysiek- of seksueel misbruik of pestgedrag. Onvoldoende steun of verwaarlozing door de opvoeders kan ook tot belemmeringen  leiden. Regressietherapie is een mooie manier  om aan je blokkades te werken. De mens heeft de beschikking over het vermogen om zichzelf te genezen, echter  we zijn eigenlijk vergeten hoe we onszelf kunnen genezen van onze pijn , verdriet , angsten etc. Maar onze ziel weet dat gelukkig wel nog. Als je diep genoeg in hypnose ( trance) bent kom je weer bij je ziel. Door je blokkade te vervangen door een positieve- en liefdevolle suggestie zet je genezing in werking. De toepasbaarheid is  eigenlijk heel erg breed. Zo is het mogelijk om middels regressie in contact te komen met je Innerlijke Kind en je verloren kind delen ( door een opgelopen trauma in je kinderjaren laat je kind delen van jezelf los) weer terug te halen en te verankeren in jouw Zelf.

Middels regressietherapie is het ook mogelijk om energetische koorden te verbreken.  Alle mensen waar je een relatie mee hebt, een zogenaamd lijntje mee hebt aangelegd, zijn met jou verbonden middels een energetisch koord. De energie is de “lading” van de relatie, die soms negatief kan zijn en je in de greep kan houden en vervolgens leeg zuigt. Met regressie kun je kijken wat voor energie er in het koord aanwezig is, dus naar hetgeen jouw blokkeert. Vervolgens transformeren we de energie naar liefde door het koord te verbreken en in liefde en in ieders allerhoogste goed los te laten.  Datzelfde geldt voor situaties die zo heftig waren dat ze de lading als een belemmerende energie bij je achterlaten. Ook dat energetische koord kunnen we samen bekijken en verbreken.

Regressietherapie is ook toepasbaar bij fysieke klachten, hoewel ik daar pas mee aan de slag ga als je met je klachten bij een arts bent geweest. Hetzelfde geldt ook voor angsten of andere psychische klachten.

Ik geef de  regressiesessies  met heel mijn hart en ziel. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat alles wat je blokkeert getransformeerd kan/mag worden naar Liefde. En wat is er nu mooier en leuker om te mogen doen dan dat? Heb je een vraag over de therapie of over jezelf? Stel die vraag dan gerust, ook al herken je jezelf niet direct in bovenstaande.

Als je fysieke of psychische klachten hebt raad ik je ten allen tijde aan om medisch advies in te winnen. Het is niet aan mij om een diagnose te stellen of om op eigen houtje ziektes te behandelen zonder dat je bij een dokter bent geweest.  Regressietherapie is een alternatieve manier van genezen en staat los van het behandelplan en de voorgeschreven medicijnen van een arts. Er is in elk geval geen reden om niet samen te werken met de reguliere gezondheidszorg. Hypnotherapie is niet toepasbaar bij mensen die een herseninfarct hebben doorgemaakt, omdat het voor hen heel moeilijk kan zijn om te focussen op een punt. Mensen met cataract adviseer ik om eerst met hun oogarts te overleggen.