Voetreflextherapie

Voetreflextherapie

Onze voetzolen zijn als het ware de landkaart van ons lichaam. Al onze organen zijn middels energiebanen verbonden met onze voetzolen en hebben daar hun eigen zone. Middels massage of door druk uit te oefenen op al die zones zorg je er voor dat de energietoevoer naar het corresponderende orgaan of gebied van het lichaam wordt verbeterd. Oefen je druk uit op het gebied onder de voeten dat verbonden is met de nieren dan kan het zijn dat de klant  tijdens de behandeling bv warmte voelt in de nierstreek . Na de behandeling kan het dan zijn dat de klant dan meer moet plassen en soms kan de urine sterker ruiken dan voorheen. Dat is een signaal dat er afvalstoffen zijn vrij gekomen en dat is eigenlijk een goed teken. De meeste organen zijn vertegenwoordigd onder beide voeten. Het is dan ook nodig om beide voeten te behandelen voor een optimaal resultaat . En natuurlijk ook omdat er enkele organen zijn die slechts onder een voet aanwezig zijn.

Een voetreflexbehandeling kun je inzetten bij een scala aan fysieke klachten. Door het stimuleren van de energie toevoer naar het orgaan of gebied waar je hinder ondervindt is het mogelijk om het zelfgenezende vermogen van het lichaam te activeren/stimuleren.

Verder kan voetreflextherapie een bijdrage leveren aan je algemene welzijn. Over het algemeen wordt een behandeling als zeer ontspannend ervaren. Je moet er natuurlijk wel goed tegen kunnen dat je voeten worden aangeraakt, anders is er van ontspanning  geen sprake.

Wat ik met de voetreflexbehandeling wil bereiken is dat de energie toevoer naar al je organen weer wordt geoptimaliseerd, maar ook dat je alle overtollige ballast die in je lichaam hebt opgeslagen weer kunt loslaten. Om dit proces te ondersteunen maak ik gebruik van een scala aan kristallen en (edel)stenen. Om de behandeling nog een extra boost te geven zijn er een aantal oliën die ik kan inzetten. Daarvoor is wel belangrijk dat je mij vermeld als je ergens allergisch voor bent. Denk hierbij b.v. aan een notenallergie: dan is amandel- en kokosolie om te masseren geen optie!

Heb je specifieke fysieke klachten of kun je je moeilijk ontspannen en wil je graag weten of je gebaat bent bij voetreflextherapie? Vul gerust het contactformulier in. Je mag mij natuurlijk ook altijd geheel vrijblijvend bellen voor aanvullende informatie.

Let wel: voetreflextherapie is niet inzetbaar als vervanging van de reguliere geneeskunde. Bij fysieke- en psychische klachten adviseer ik je ten allen tijde om advies in te winnen bij een arts of er verder onderzoek naar je klachten noodzakelijk is. Voetreflextherapie kan een positieve bijdrage leveren aan het genezingsproces . Ben je bij een arts onder behandeling? Vraag dan eerst of hij of zij akkoord gaat met aanvullende voetreflextherapie. Er zijn n.l. ook  aandoeningen waarbij dit NIET gewenst is.