Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen

De kinderen van nu zijn heel erg gevoelig. Ze pikken heel gemakkelijk energieën op van anderen. Ze voelen als het ware wat de ander voelt. Ze hebben vaak niet in de gaten dat wat ze voelen niet van hen zelf is. Ze kunnen als het ware moeilijk “bij zichzelf” blijven.
Om al die energie weer kwijt te raken kunnen ze heel druk worden. Er zijn ook kinderen die juist heel erg in zichzelf gekeerd zijn. Anderen zijn juist heel dromerig. Sommige kinderen hebben moeite met in slaap komen, of zijn bang om te gaan slapen. Ze hebben een veel bredere waarneming dan menigeen. Soms voelen of zien ze energieën die jij niet ziet of voelt.
Ook hebben ze feilloos in de gaten als je met een masker oploopt, als je niet vanuit je innerlijke waarheid leeft.
In de gezinssituatie spiegelen ze vaak het gedrag, of zelfs de gedachten van de ouders terug.
En kunnen daar heel confronterend in zijn!
Tja papa en mama, en wat moet je daar nu mee?….
De kinderen van nu dwingen ons als het ware om onze maskers af te zetten en gewoon transparant te zijn. Onszelf te laten zien zoals we zijn.
En om vooral eerlijk te zijn, zonder allerlei gedoe.
De kinderen van nu zijn vaak heel creatief en willen vooral lekker zichzelf zijn…
Er zijn diverse mogelijkheden om de kinderen te helpen om goed te aarden en te slapen; bijv. met steentjes, aardingsoefeningen, etc.

Voor de ouders kan het heel verhelderend werken om eens open en eerlijk te kunnen praten wat het met hen doet, als hun kind heel druk is of juist heel erg in zichzelf gekeerd. Mijn insteek is om wederzijds begrip en compassie te bewerkstelligen. Ik vind het van belang om beide ouders te betrekken bij het proces. Als nieuwetijdskind van de vorige generatie heb ik een aantal uitdagingen mogen ervaren en doorleven waar nieuwetijdskinderen  zoal tegenaan kunnen lopen.

Heb je vragen over nieuwetijdskinderen in het algemeen of met betrekking tot je eigen kind(eren) ? Stel ze mij dan gerust.